Wel of niet je huis verkopen in de zomer?

Het is eindelijk zomer en het zonnetje schijnt volop. Je hebt plannen om je huis te verkopen, maar vraagt je af of het wel verstandig is om je huis te koop te zetten in de zomer of zomervakantie. Dat kan zeker zo zijn! Oók al gaat dat misschien een beetje tegen je gevoel in.

Uit onderzoek blijkt dat maar 20% van de mensen tegelijkertijd op vakantie is. De rest is gewoon thuis of aan het werk. Stellen zonder kinderen nemen bijvoorbeeld juist vaak vakantie op in mei of september, net voor of na de zomervakantie. Wanneer dat juist de doelgroep is voor je woning, is het dus juist slim om je woning te koop te zetten.

Tegelijkertijd willen mensen met het lekkere weer maar al te graag naar buiten. Woningen met een tuin of zonnig balkon zijn dan erg in trek. Dus een volledige stilte is er in de zomer niet meer bij gelukkig!

Het te koop zetten van je woning in de zomerperiode heeft zelfs voordelen:

Mensen hebben meer tijd in de zomer

Veel mensen hebben in de vakantie meer tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Daarnaast is het in de zomer langer licht en is je woning zowel van binnen als van buiten tot laat goed te bezichtigen. Zeker voor kopers die graag buiten werktijden komen kijken kunnen hiervan profiteren in de zomermaanden.

Je woning is op zijn mooist met de zon erbij

In de zomer schijnt de zon, en dat zorgt ervoor dat je woning er op zijn mooist uitziet. De omgeving staat in bloei en een strakblauwe lucht staat natuurlijk een stuk mooier op de foto dan een dik wolkendek. Ideaal dus om mooie foto’s van je woning te maken en ook voor bezichtigingen van je woning. En mensen zijn meestal een stuk vrolijker wanneer de zon schijnt en het vakantie is. Ze lopen dan dus ook goed gezind door je woning heen.

Je huis verkopen in de vakantie kan juist heel relaxed zijn

Terwijl jij met een boekje aan het zwembad ligt of met een cocktail aan de bar zit, staan wij ondertussen klaar om kijkers in je woning te ontvangen. Dat is ook nog een voordeel van je huis verkopen tijdens de vakantie. Je kinderen of huisdieren hoef je niet onder te brengen én – misschien wel nog relaxter – je hoeft maar één keer op te ruimen! We kunnen altijd in je huis terecht en jij merkt daar niks van. Uiteraard houden we je wel volledig op de hoogte. 

En wij willen wel even stofzuigen voordat je weer thuis bent hoor ;-)

Tot slot wat tips voor als je weggaat…

  1. Denk goed na bij het posten van leuke vakantiefoto’s op social media zodat duidelijk is dat je weg bent. Wacht bijvoorbeeld met het delen van je vakantiekiekjes tot je weer terug bent.
  2. Laat je buren weten dat je weg bent en voor hoe lang. Geef ze eventueel een nummer van iemand die ze kunnen bellen als er iets is. 
  3. Zorg dat je woning er bewoond uit ziet. Laat gordijnen een stuk open en zorg dat er ’s avonds altijd licht brandt door enkele lampen aan te sluiten op een timer..
  4. Laat geen kliko’s of andere mogelijke opstapjes bij je schutting staan.

Fijne vakantie alvast! En wil jij ook je huis verkopen of benieuwd naar de waarde van je woning? Bel ons voor een vrijblijvend gesprek (ook buiten de vakanties natuurlijk). Graag tot snel!

Wel of niet je huis verkopen