In 7 stappen naar je droomhuis

Als je eenmaal de stap hebt gezet om te zoeken naar een nieuwe woning, dan heb je waarschijnlijk al een aardig idee van wat je wilt en wat je in ieder geval niet wilt. Toch is het nog niet gelukt om je droomwoning op Funda of Facebook te vinden, of heb je wel meer te doen dan dagelijks het internet af te struinen op zoek naar het nieuwste aanbod. Een woning zoeken en kopen is namelijk een flinke klus.

Wij helpen je graag om je wensen en behoeften helder te krijgen en een plan te maken hoe we je nieuwe droomwoning in Bergen op Zoom en omgeving kunnen vinden. Daarna gaan wij voor je op zoek. Wij kennen het aanbod al, maken gebruik van ons zoekersbestand en spreken de juiste mensen. Het wordt ons doel om een aantal huizen te verzamelen waarop jij verliefd zou kunnen worden. Als de vonk is overgeslagen, nemen wij je alles uit handen tot de sleutels zijn overgedragen.

checklijst

STAP 1: JE WOONWENSEN EN MOGELIJKHEDEN BEPALEN

Uiteraard maken we graag eerst kennis met je. In een persoonlijk en vrijblijvend gesprek brengen we in kaart waar jouw nieuwe woning aan moet voldoen. Ook zullen we je informeren over het zoek- en aankooptraject en maken een helder en realistisch zoekplan. Hiervoor is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat je kunt én wilt lenen. Wij raden aan hiervoor een afspraak te maken met je eigen of een onafhankelijke hypotheekadviseur. 

huis met vergrootglas

STAP 2: DE ZOEKTOCHT NAAR JE DROOMHUIS

Als je hebt besloten om je door ons te laten ondersteunen, gaan we voor je aan de slag. Op basis van jouw wensen en prioriteiten gaan we actief op zoek naar relevant woningaanbod dat daarop aansluit. Uiteraard sturen wij je het nieuwste aanbod zo snel mogelijk door en bespreken dat samen. Ook als je zelf een leuke woning vindt, denken wij graag met je mee.

huis in vergrootglas

STAP 3: BEZICHTIGEN EN ONDERZOEK

Als we een huis hebben gevonden waar je nieuwsgierig naar bent, gaan we bezichtigen. We maken een afspraak en gaan uiteraard met je mee. Dan kan jij kijken en nadenken over hoe je het zou inrichten en letten wij vooral op de kwaliteit van de woning. Zo krijgen we samen een goed maar ook reëel beeld. 

Als je enthousiast geworden bent over de woning, doen wij nog aanvullend onderzoek naar zaken als relevante kadasterinformatie, bestemmingsplannen en milieuwetgeving. Zo behoeden wij je voor onaangename verrassingen en voor een aankoop waar je achteraf spijt van krijgt.

2 mensen in gesprek

STAP 4: BOD UITBRENGEN EN ONDERHANDELEN

Heb je een goed gevoel bij de woning en zie je jezelf er al wonen? Dan gaan we samen het bod en de onderhandelingsruimte bepalen. Het bod onderbouwen we cijfermatig met actuele marktinformatie zodat het staat als een huis. Vervolgens onderhandelen we namens jou met de verkoopmakelaar en slepen er de beste prijs en voorwaarden voor je uit. Daarbij houden we je uiteraard op de hoogte van alle stappen in het onderhandelingstraject.

formulier

STAP 5: KOOPOVEREENKOMST & JURIDISCHE CHECK

De échte strijd is gestreden: je laatste bod is geaccepteerd door de verkoper! Nu zetten we de stap naar de volgende fase van de koop. We bekijken de koopovereenkomst in detail voor je na en spreken deze met je door. Alle juridische termen en bepalingen leggen we in heldere taal voor je uit, zodat je je goed voorbereid kunt klaarmaken voor het zetten van de handtekening.

huis in donker vergrootglas

STAP 6: EINDINSPECTIE

Voor het zover is, en de eigendomsoverdracht bij de notaris plaatsvindt, doen we samen een eindinspectie van het huis. Is alles conform afspraak opgeleverd en achtergelaten? Werkt alles naar behoren? Wij controleren alles uitvoerig en nemen ook de actuele meterstanden op. Mochten er onverhoopt nog zaken niet in orde zijn, dan lossen wij die zo goed mogelijk op met de verkopende partij.

huis met sleutel

STAP 7: OVERDRACHT

Na de eindinspectie gaan we met je mee naar de notaris voor de eigendomsoverdracht. Deze bestaat uit de feitelijke levering, het overhandigen van de sleutels, en de notariële overdracht door het tekenen van de transportakte. Ook deze controleren we zorgvuldig zodat je met een gerust hart je handtekening kunt zetten. Hierna is het huis echt van jou!